Tiffany Timepieces | John Loring

0
319
views
tiffany_timepieces_coperta_W1
John Loring | Tiffany Timepieces
 
Harry N. Abrams Inc. | New York – SUA | prima editie – 2004
* * *

Odata cu prezentarea ceasurilor-bijuterie, acum mai bine de 150 de ani, la magazinul sau de pe Broadway 271, Tiffany & Co. a fost cea dintai companie ce a adus arta orologera elvetiana in atentia publicului larg american.

De-alungul deceniilor 1860 – 1870, cronometre si cronografe Tiffany Timers, fabricate la sucursala din Geneva (Place Cornavin), alaturi de superbe ceasuri Patek Philippe importate ca reprezentant exclusiv pentru Statele Unite, au fost preferatele unei impresionante liste de clienti Tiffany.

Nici un alt furnizor de ceasuri, de la acel moment, nu s-ar putea lauda cu o astfel de lista de clienti de prestigiu ce include: presedinti SUA, militari, politicieni, afaceristi importanti, personalitati ale vietii sociale, actori, scriitori, inventatori, sportivi de referinta si lista poate continua.

John-Loring_1Pentru a putea gazdui, ceasuri si mecanisme dintre cele mai speciale, in magazinul sau de bijuterii si argint din Manhattan, Tiffany a creat carcase cu un design de inalta clasa si de o opulenta fara precedent la acel moment, castigand numeroase premii la importante expozitii internationale de la sfarsitul sec. XIX si inceputul sec. XX. Fara nici o exceptie toti cei care au condus departamentul de design de la Tiffany au avut contributii la a consacra un design Tiffany, incepand cu Edward C. Moore, Paulding Farnham, Charles Osborne sau John T. Curran, in sec. XIX, dar si Louis Comfort Tiffany, Van Day Truex, Jean Schlumberger, Elsa Peretti, Paloma Picasso sau John Loring (autorul acestui volum) pentru sec. XX.

Nici o alta casa de bijuterii americana nu a jucat un astfel de rol central in istoria ceasurilor-bijuterie din SUA si nici o alta sectiune de piese realizate de Tiffany nu a avut o istorie mai fascinanta. Cu ilustratiile generoase si captivante si cu un textul plin de informatii al lui John Loring, Tiffany Timepieces, transmite rolul jucat, atat de Tiffany cat si de Statele Unite, in impunerea pieselor orologere de exceptie din Elvetia, intre cele mai tezaurizate, in cutiile de bijuterii din intrega lume.

(traducere dupa prezentarea volumului pe coperta interioara)

tiffany_clock_union_square

Tiffany Co. | Union Square | New York – sec. XIX
0
0