Omega | A Journey Through Time | Marco Richon

0
380
views
omega_books
Marco Richon | Omega | A Journey Through Time”
 
2007 | Omega Ltd. Bienne (Elvetia)
* * *
versiune originala – in franceza: Marco Richon
traducere in engleza – Myriam si David Lea
traducerea in germana – …
* * *
Cuvant Inainte – Nicolas G. Hayek

Nu am stiinta (dar mai am inca multe de vazut si invatat) ca vreunul din monstri sacrii ai orologeriei sa aiba, la acest moment, scrisa si atat de bine prezentata, o …istorie.
 
Dupa volumul “Omega Saga” scris in 1998 de acelasi Marco Richon (astazi curatorul Muzeului Omega) in 2007, constelatia pasionatilor a avut sansa inca unei lucrari de exceptie. Volumul “Ω – Omega | A Journey Through Time” te lasa fara cuvinte!
 
832 de pagini, 6.625 de imagini, un format “clasic” (coffee table book) prezinta istoria Omega de la Louis Brandt la Nicolas Hayek.
 
Fiecare etapa, fie ca s-a derulat la inceputuri, inca de pe vremea companiilor surori – Louis Brandt, Gurzelen, Decimal, Labrador, Celtic, Regina, Helvetia, Champ, Civic, Paradox sau Patria; fie ca e vorba de: ceasuri de buzunar, de mana, de chronometre, de automatice; ori de modele cult: Seamaster, Constellation, De Ville, Speedmaster, ceasuri speciale – cadran 24 ore, ceasuri “oficiale” (cai ferate, militare, omagiale, etc.); cronografe, ceasuri “de creatie”, mecanisme, calibre, ani de fabricatie sau specificatii tehnice, etc.!
Toate au capitole detailate cu descrieri si imagini!
 
Desigur am fost incantat sa gasesc referinta ceasurilor Omega pentru C.F.R. (Caile Ferate Romane) in capitolul dedicat, desi recunosc ca absenta imaginilor in volum pentru acest ceas m-a determinat sa-i scriu lui Marco Richon si sa-mi fac planuri (2011) pentru o vizita si o donatie a unui Omega CFR – Muzeului Omega.
* * *
omega_journey_site_1 omega_cuprins_M1

 

0
0