Pendule cu mecanisme din lemn

0
412
views
OrologiuLemn_web0

M-a vizitat un prieten grec, caruia ii plac pendulele si mai mestereste la ele. Din vorba-n vorba mi-a aratat niste fotografii si mi-a povestit despre un prieten de-al lui care face pendule cu mecanisme din lemn.

– A, un kitsch care imita ceasuri din acelea taranesti, rudimentare?!

– Nu domnule, mecanisme si ceasuri proiectate de el pe calculator, in Autocad, executate cu o masina, realizata tot de el, comandata prin computer, la o precizie de microni!!!!!

Omul a studiat mai multe tipuri de mecanisme. A citit diverse materiale privind pendulele si s-a pus pe treaba.

Si-a proiectat mecanismele, a facut design-ul “ceasului” (de fapt nu sunt decat elementele de sustinere a mecanismului, ce este integral la vedere, cu minore si poate discutabile prelucrari artistice) a construit masina care sa taie cu precizie placile de lemn stratificat, dur si rezistent, utilizat la constructia vaselor de agrement.

Deocamdata cateva imagini, dar am promisiunea ca voi primi mai multe fotografii si unele amanunte.

Nici macar nu am intrebat cum il cheama!

……………….

Acum doua saptamani m-am intors din Grecia unde am fost in vizita la cel care produce aceste minunatii: il il il cheama Hristos Karakitsis si este un tip foarte interesant, un autodidact de geniu. Un bun cunoscatorr si manuitor al calculatoarelor si al programelor de proiectare.

Din pacate fotografiile pe care le-am facut in graba nu au fost prea reusite asa ca am sa-l rog sa ne trimita el cateva imagini si cateva explicatii.

OrologiuLemn_web2

OrologiuLemn_web3

OrologiuLemn_web5

OrologiuLemn_web4

OrologiuLemn_web7

OrologiuLemn_web6

OrologiuLemn_web1

0
0