Sturmanskie Sputnik 24 de ore

0
592
views
Sturmanskie Sputnik 1

Acest ceas Sturmanskie este un ceas comemorativ produs de firma Volmax – firma ce detine marcile Buran, Aviator,Sturmanskie.

 

Pe capacul ceasului este o inscriptie ce indica faptul ca acest ceas face parte dintr-o serie comemorativa – 50 de ani de cand URSS a lansat satelitul Sputnik (50 пет назад ссср вывел на орбйту первый йскусственный спутнйк зепй) Conform inscriptiei de pe capac, aceasta serie de ceasuri Sturmanskie Sputnik a fost produsa pentru a comemora primul pas al omenirii in cursa pentru cucerirea spatiului extraterestru prin lansarea primului satelit artificial in anul 1957.

 

Mai multe date despre unul din predecesorii acestei serii gasiti intr-un alt articol de pe blog ce il gasiti aici .

Ceasul prezentat in acest articol are aceleasi elemente ce definesc primele ceasuri Sputnik – cadranul cu harta globului, secundarul care are in varful sau forma stilizata a satelitului Sputnik.

Sturmanskie Sputnik 2

Sturmanskie Sputnik 3

Sturmanskie Sputnik 4

Sturmanskie Sputnik 5

Sturmanskie Sputnik 6

Fata de editiile precedente de ceasuri comemorative Sputnik, acest ceas are un cadran de 24 de ore – orarul face o rotatie completa in 24 de ore.In videoclipul de mai jos puteti vedea diferenta intre un cadran de 12 ore si unul de 24 de ore:

{youtube}YQus7CvyHzA{/youtube}

Aceast tip de cadran poate fi folosit ca o busola prin pozitionarea orarului catre soare, nordul fiind aratat de pozitia orei 24.

Date tehnice pentru calibrul Poljot 2623 cu care este echipat acest ceas:

Diametru: 26 mm
Inaltime: 4,3 mm
Rubine: 17
Data
Antisoc
Frecventa: 21600 vibratii/ora
Precizie zilnica: – 20 la + 40 s/zi
Rezerva de mers: 40 ore

Mai multe poze puteti vedea pe blogul meu : ceasuri mecanice rusesti

0
0