Eterna Super KonTiki

0
333
views
super kontiki red 12web

Un ceas de calitate deosebita, extrem de bine finisat, cu personalitate.
Cadranul de culoare rosu-bordeaux este cu totul special: ori il iubesti, ori il urasti, nu te lasa indiferent!

Primele modele KonTiki  au fost produse in anul 1947, in cinstea expeditiei omonime a celebrului explorator norvegian Thor Heyerdal,  care a traversat oceanul Pacific, din Peru pana in Polinezia, pe un vas asemanator celor folosite de populatiile sudamericane pentru a demonstra ca asemenea calatorii erau cu putinta si in urma cu cateva sute de ani. Echipajul acestei expeditii a purtat modelul Eterna KonTiki, care avea rezistenta la apa de 120 metri.

Modelul prezentat are rezistenta la apa de 300 metri si are geam de safir, antireflex, rezistent la zgarieturi, cu lupa in dreptul datei si capac spate metalic care se infileteaza, cu nava Kon-Tiki gravata.

Carcasa este din otel inoxidabil, lustruita si are  bezel rotativ unidirectional cu scala minutelor care pe exterior are si zone mate mai adancite, in alternanata cu cele lucioase. Diametrul fara coronita este de 40 milimetri iar grosimea de 12 milimetri. Coronita se infileteaza si este marcata cu sigla firmei, cele cinci bile ale rulmentului de la rotor.

Cadranul de culoare rosu-bordeaux este inscriptionat cu vopsea alba Eterna-matic Super KonTiki, Chronometer, 300 m. Indicatoarele orare sunt reprezentate prin batoane din otel, umplute cu substanta luminescenta ca si limbile si varful secundarului. Data este pozitionata la ora 3.

super kontiki red 5web

Mecanismul este Eta calibrul 2824-2, 25 de rubine, 28.800 vibratii pe ora, cu precizie de cronometru si frumos finisat, cu Cote de Geneve si rotor auriu, gravat.

Ceasul imi apartine dar forografiile sunt ale fostului propietar.
Dupa o scurta incursiune la Marea Neagra si un test de rezistenta la apa, iata si cateva imagini proprii!
superkontikiweb3
superkontikiweb8
superkontikiweb4
superkontikiweb6
superkontikiweb9
superkontikiweb10


0
0